Een leven lang thuis in eigen huis

Houtskelet

Een houtskeletbouw woning is een houten huis bestaande uit stijl en regelwerk opgevuld met isolatie. De gevelbekleding kunt u kiezen uit houten rabatdelen, plaatmateriaal, bepleistering en/of metselwerk.

Het voordeel van een houtskeletbouw woning is dat het een redelijk stijve constructie is wat dus veel minder beweegt dan een houtstapelbouw en kan toegepast worden voor elke bouwstijl. Door deze eigenschap kunt u verschillende afwerkingen voor zowel buiten als binnen toepassen.

Houtskeletbouw biedt een grote flexibiliteit, waardoor het zich perfect leent voor meegroeiwonen.

Door het gebruik van natuurlijke materialen biedt een woning opgebouwd uit een houtskelet een gezonde omgeving om in te leven. Daarnaast is deze bouwwijze geheel winddicht.

Balken en kolommen

Alle balken en kolommen worden softwarematig genummerd. Het eenvoudig montage-plan is een leidraad voor de volledige opstelling van de balken en kolommen.

Alle balken en kolommen zijn voorgezaagd zodoende is er ook minder afval en tijdverspilling door meten en hanteren.

Met dit systeem bouwt u sterker en goedkoper. En dit zonder verzagen, zonder afval, met een minimum aan arbeidskosten en dit met een jarenlange beproefde uniforme topkwaliteit.

Ook voor uitbreidingen van woningen is dit een zeer interessant en handig product. de balken kunnen één voor één door een bestaande woning naar achter gedragen worden.

Panobloc

Voor passiefbouw of BEN-woningen hebben we een nieuw product van Franse makelij, Panobloc. Het werd op Batimat Parijs bedacht met de Innovatieprijs 2013. De houten panelen van Panobloc bestaan uit kruiselings gemonteerde en verlijmde houten latten met tussenin isolatiemateriaal dat zowel zijdelings als op de onderliggende latten verlijmd is.

De panelen worden opgebouwd uit vijf tot elf lagen hout plus isolatie van elk 30 mm. De samenstelling van de isolatielagen en hun aantal kan variëren, in functie van de eisen. Panobloc kan als wandpaneel, vloer- of dakelement toegepast worden en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie en voor zowel beton- , hout- als staalbouw structuren.

Wenst u meer informatie over de meegroeiwoning?
Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak via het mobiele nummer 0473 66 93 89 of onze vaste lijn 015 42 42 87
Of mail ons op info@homeforlife.be
 Contacteer ons